300 lägenheter i nya bostadsområdet – Haga entré



Karlstad, en stad som ständigt växer och utvecklas, välkomnar nu en ny spännande stadsutveckling vid namn Haga Entré. Med en kombination av nya bostäder, lokaler, en upprustad strandpromenad och grönytor, kommer detta projekt att skapa en tydlig och tilltalande entré till centrala Karlstad.

En naturlig förlängning av stadsdelen Haga

Haga Entré är inte bara ett bostadsprojekt; det är en vision om att skapa en naturlig förlängning av den befintliga stadsdelen Haga. Med ambitionen att utforma ny bebyggelse och allmän mark med hög arkitektonisk kvalitet, kommer detta projekt att utveckla en attraktiv boende- och stadsmiljö.

Infrastruktur och kommunikation

En av de mest framträdande förändringarna i projektet är omvandlingen av Hagaleden. Från att ha varit en infartsled kommer den nu att bli en infartsgata med sänkt hastighet från 70 km/timme till 50 km/timme. Längs Hagaledens östra sida kommer ett stort antal lindar att planteras i en vacker allé. På den västra sidan kommer parkeringsplatser och en gångbana att anläggas längs den nya bebyggelsen. Dessutom planeras en ny busshållplats på Hagaleden i den södra delen av området.

Munkforsgatan kommer också att genomgå förändringar med nya trottoarer på båda sidor och parkeringsplatser längs den västra sidan. Fabriksgatan kommer att förlängas österut, och en ny infart kommer att skapas från Hagaleden.

Grönytor och rekreation

I den norra delen av området kommer en ny park att anläggas, där invånarna kommer att kunna njuta av aktiviteter som klättring, skate och parkour. Ett mindre torg med ett fint läge mot Klarälven kommer också att skapas. Denna park och torg kommer att bindas samman med en upprustad strandpromenad, där det även kommer att anläggas två nya bryggor.

Bostäder och centrumlokaler

Haga Entré kommer att erbjuda cirka 300 lägenheter i byggnader som varierar mellan fyra och sju våningar. I bottenvåningen och på första våningen av dessa byggnader kommer det att finnas möjligheter att anordna lokaler för centrumändamål. Denna bebyggelse är planerad för att smälta in i området och bli en naturlig förlängning av Haga.

Slutsats

Haga Entré representerar en ny fas i Karlstads stadsutveckling. Med en kombination av modern arkitektur, grönytor, och en förbättrad infrastruktur, kommer detta projekt att förvandla området till en levande och dynamisk del av staden.

För mer information om Haga Entré och andra stadsutvecklingsprojekt i Karlstad, besök Karlstads kommuns officiella webbplats.

 Visa alla nyheter